ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "БІЛОЦЕРКІВСЬКА ТЕПЛОЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛЬ"

     
 
Дата розміщення: 25.04.2019

Річний звіт за 2018 рік

XI Звіт керівництва (звіт про управління)

Вірогідні перспективи подальшого розвитку емітента Підприємство планує здійснювати діяльність з виробництва електричної енергії відповідно до нового Закону України "Про ринок електричної енергії".
Інформація про розвиток емітента Підприємство буде здійснювати діяльність відповідно до ЗУ "Про ринок електричної енергії" , виконує всі вимоги закону, щоб витримати конкурентність на ринку електроенергії.
Інформація про укладення деривативів або вчинення правочинів щодо похідних цінних паперів емітентом, якщо це впливає на оцінку його активів, зобов'язань, фінансового стану і доходів або витрат емітента протягом звітного періоду підприємством такі правочини та деривативи не укладались і тому впливу на оцінку його активів, зобов'язнь, фінансового стану і доходів або витрат емітента немає.
Зокрема інформація про завдання та політику емітента щодо управління фінансовими ризиками, у тому числі політику щодо страхування кожного основного виду прогнозованої операції, для якої використовуються операції хеджування Товариство не розробляло та не здійснювало завдання та політику щодо управління фінансовими ризиками в тому числі політику щодо страхування кожного основного виду прогнозованої операції для якої використовуються операції хеджування
Зокрема інформація про схильність емітента до цінових ризиків, кредитного ризику, ризику ліквідності та/або ризику грошових потоків основний ризик - зміна ринку електроенергії. Діяльність Товариства прямо залежить від збільшення податків та нарахувань, використання застарілого обладнання, погіршення економічного стану в країні. Необхідне забезпечення фінансової рівноваги емітента, підтримки НКРЕКП.
Посилання на власний кодекс корпоративного управління, яким керується емітент Емітент діє відповідно до Принципів корпоративного управління. Власного корпоративного кодексу не затверджено.
Посилання на кодекс корпоративного управління фондової біржі, об'єднання юридичних осіб або інший кодекс корпоративного управління, який емітент добровільно вирішив застосовувати Емітент не приймав рішень про добровільне застосування Кодексу корпоративного управління фондової біржі, об"єднання юридичних осіб або іншого кодексу корпоративного управління.
Посилання на всю відповідну інформацію про практику корпоративного управління, застосовувану понад визначені законодавством вимоги понад визначені законодавством вимоги практика корпоративного управління Емітетнтом не застосовується.
У разі якщо емітент відхиляється від положень кодексу корпоративного управління, зазначеного в абзацах другому або третьому пункту 1 цієї частини, надайте пояснення, від яких частин кодексу корпоративного управління такий емітент відхиляється і причини таких відхилень. У разі якщо емітент прийняв рішення не застосовувати деякі положення кодексу корпоративного управління, зазначеного в абзацах другому або третьому пункту 1 цієї частини, обґрунтуйте причини таких дій емітент не відхиляється від Принципів корпоративного управління.
Інформація про наглядову раду та виконавчий орган емітента Наглядова рада Товариства обирається Загальними зборами строком на 3 роки у кількості 3 осіб. Голова Наглядової ради Марчук Валерій Миколайович, члени Наглядової ради Почапський Олексій Пантелейович та Самелюк Тетяна Анатоліївна. Одноосібний виконавчий орган - Директор обирається загальними зборами акціонерів терміном на 5 років.
Порядок призначення та звільнення посадових осіб емітента. Інформація про будь-які винагороди або компенсації, які мають бути виплачені посадовим особам емітента в разі їх звільнення Директор призначається та звільняється Загальними зборами акціонерів і здійснює управління поточною діяльністю Товариства. За Статутом Товариства директор призначається на 5 років. Члени Наглядової ради Товариства призначаються на строк 3 роки у кількості 3 осіб. До складу наглядової ради обираються фізичні особи, які представляють інтереси акціонерів. Обрання членів Наглядової ради здійснюється шляхом кумулятивного голосування. Голова Наглядової ради Товариства обирається членами Наглядової ради з їх числа простою більшістю голосів від кількісного складу наглядової ради. Наглядова рада має право в будь-який час переобрати голову Наглядової ради. Ревізійна комісія обирається строком на 5 років Загальними зборами акціонерів Товариства. Обрання членів Ревізійної комісії здійснюється шляхом кумулятивного голосування. Члени Ревізійної комісії можуть бути відкликані достроково або переобрані після закінчення строку, на який вони обиралися, виключно Загальними зборами Товариства. Головний бухгалтер призначається та звільняється згідно з наказом директора Товариства. Будь-якої винагороди або компенсації, які мають бути виплачені посадовим особам емітента в разі їх звільнення на товаристві передбачено КЗпП України та колективним договором.
Повноваження посадових осіб емітента Наглядова рада є органом, що здійснює захист прав акціонерів Товариства, і в межах компетенції, визначеної Статутом і Положенням про Наглядову раду, контролює та регулює діяльність Директора. До повноважень Наглядової ради Товариства за законом України "Про акціонерні товариства", статутом та Положенням про Наглядову раду належить: прийняття рішенння про проведення та підготова Загальних зборів акціонерів (річних та позачергових), затвердження внутрішніх положень, якими регулюється діяльність товариства, крім ти, що віднесені до виключної компетенції загальних зборів, прийняття рішення про продаж раніше викуплених товариством акцій, обрання аудитора та визначення умов договору, що укладатиметься з ним, визначення дати складення переліку осіб, які мають право на отримання дивідендів, порядку та строків виплати дивідендів, вирішення інших питань, що належать до виключної компетенції Наглядової ради згідно із Статутом товариства та чинним законодавством. До компетенції директора належить вирішення всіх питань, пов'язаних з керівництвом поточною діяльністю Товариства, крім питань, що належать до виключної компетенції Загальних зборів акціонерів та Наглядової ради. Директор підзвітний загальним зборам і Наглядовій раді, організовує виконання їх рішень. Директор діє від імені акціонерного товариства у межах, встановлених Статутом Товариства і законом. Права та обовязки ревізійної комісії визначаються чинним законодавством , статутом та Положенням про Ревізійну комісію. Ревізійна комісія проводить перевірку фінансово-господарської діяльності Товаристваза результатами фінансового року. Головний бухгалтер має право: діяти від імені бухгалтерії підприємства, представляти інтереси підприємства у взаємовідносинах зі структурними підрозділами та іншими організаціями з господарсько-фінансовових та інших питань. Вносити пропозиції керівнику підприємства: про притягнення до матеріальної та дисциплінарної відповідальності посадових осіб за результатами перевірок. В межах своєї компетенції повідомляти директору товариства про всі виявлені недоліки в діяльності підприємства та вносити пропозиції щодо їх усунення. Вимагати та отримувати у керівників структурних підрозділів та фахівців інформацію та документи, необхідні для виконання його посадових обовязків. Залучати фахівців усіх структурних підрозділів до виконання покладених на нього завдань.
Інформація аудитора щодо звіту про корпоративне управління опис основних характеристик систем внутрішнього контролю і управління ризиками; перелік осіб, які прямо або опосередковано є власниками значного пакета акцій емітента; інформацію про будь-які обмеження прав участі та голосування акціонерів на загальних зборах емітента; порядок призначення та звільнення посадових осіб емітента; повноваження посадових осіб емітента. Інформація, що викладена у вищезазначених пунктах Товариства розкрито у достатньому обсязі та відповідає фінансовій звітності та застосовним нормативно-правовим вимогам.